/
/
Snellere time-to-market door de inzet van Azure DevOps bij Pro Management Software

Snellere time-to-market door de inzet van Azure DevOps bij Pro Management Software


Pro Management Software helpt financials om hun bedrijfsprocessen efficiënter te maken en hoger rendement te halen. Om te zorgen voor een snellere time-to-market bracht Pro Management Software hun software ontwikkelstraat naar de cloud. 3fifty adviseerde om over te stappen naar Microsoft Azure DevOps. Een andere manier van werken en software ontwikkelen. Zij ondersteunde de organisatie bij deze transitie. 

Bedrijfsprocessen efficiënter maken en rendement verbeteren.

Pro Management Software richt zich primair op het ontwikkelen van softwareoplossingen waarmee financials hun bedrijfsprocessen efficiënter maken en hun rendement kunnen verbeteren. De softwareoplossingen die zij ontwikkelen, moeten eenvoudig in gebruik zijn en eenvoudig te beheren tegen aanvaardbare kosten. Om meer focus te leggen op het verder ontwikkelen van hun oplossingen, bracht Pro Management Software de ontwikkelstraat naar de cloud en automatiseerde volledig. 3fifty adviseerde om gebruik te maken van Microsoft Azure DevOps en ondersteunde de organisatie bij de implementatie. Vervolgens werden de medewerkers ook getraind om te gaan werken met de nieuwe manier van werken.

Geautomatiseerd ontwikkelen en uitrollen

Azure DevOps is een Microsoft-product dat mogelijkheden biedt voor onder andere: versiebeheer, rapportage, projectbeheer, continuous integration (CI), continious deployment (CD) en testen. Het beslaat de hele levenscyclus van applicaties en ondersteunt het DevOps-proces.

Omdat Pro Management Software al veel producten vanuit de Microsoft-suite gebruikt, is Azure DevOps de meest logische keuze. Ook om de volledig browser based progressive webapplicaties van Pro Management te onderhouden en te distribueren.

De eerste stap in het proces was het omzetten van Team Foundation Server (de voorloper van DevOps). 3fifty heeft de rol van adviseur op zich genomen en geholpen bij de inrichting van de omgeving. Daarnaast zijn de medewerkers getraind door een gecertificeerde trainer van 3fifty om op deze nieuwe manier te werken.

Handmatige uitrol is verleden tijd

Na vier maanden is de nieuwe omgeving met succes opgeleverd en zijn medewerkers goed in staat om het nieuwe Azure DevOps platform te gebruiken. Door middel van Azure Pipelines is Pro Management Software in staat om de SaaS-producten geautomatiseerd op te leveren. Daarbij zijn alle fases van ontwikkelen, testen en productie volledig geautomatiseerd. Azure Pipelines is een deelproduct van Azure DevOps. Het wordt ingezet om code constant en consistent te testen, te bouwen en uit te rollen naar elk cloudplatfom en ook on-premise.

Met de invoering van het Azure DevOps platform en de verregaande automatisering heeft Pro Management Software een aanzienlijke tijdsbesparing behaald in haar ontwikkelproces. Dit resulteert in een snellere time-to-market voor productupdates en meer ruimte voor productinnovatie. De versnelling van het ontwikkelproces leidt tot een product van hogere kwaliteit, waarmee de klanten van Pro Management Software hun bedrijfsprocessen nog efficiënter kunnen maken en hun rendement verder kunnen verbeteren.

Meer inspiratie of ook overstappen naar een snellere time-to-market?

Lees ook onze andere klantverhalen voor meer inspiratie. Op de website van Microsoft kan je algemene informatie over Azure DevOps vinden. Bekijk hem hier. Collega Maik schreef een blog over BizDevOps en DevOps . In deze blog lees je meer informatie over platformoptimalisatie.

“3fifty heeft de weg naar de cloud voor ons geplaveid”
Kees Schaap,
Pro Management Software,