/
Wat houdt de Microsoft cloud precies in?

 

Wat houdt de Microsoft cloud precies in?

Met ‘de cloud’ bedoelen we alle cloud computing die zorgt voor de online bereikbaarheid van applicaties, websites en webapplicaties. Één van deze cloudproviders is Microsoft met het platform Azure. Zij zijn één van de grootste, bekendste en bieden ook één van de meest stabiele platformen aan. In dit artikel nemen we je mee in de voornaamste voordelen van de Azure cloud omgeving.

Simplifying the cloud

Wat zijn de voornaamste kenmerken van de Azure cloud?

De meeste bedrijven zijn wel bekend met ‘Azure’ of hebben de naam al eens horen vallen. Het is de naam van de cloudomgeving en datacenters van Microsoft. Zo staan er meerdere datacenters in Nederland en worden deze ook continue uitgebreid. De overige datacenters staan bewust verspreid overal ter wereld om de veiligheid van de data te kunnen garanderen op meerdere locaties.

De cloud omgevingen binnen zo’n datacenter zijn maximaal beveiligd en hebben een volledig eigen opbouw waardoor deze zo energie-efficiënt mogelijk actief kunnen zijn. Ook zijn deze ISO gecertificeerd.

Waarom kiest men vaak voor Azure?

De voornaamste redenen dat bedrijven kiezen voor de Platform as a Service (PaaS), Infrastructure as a Service (IaaS) en Software as a Service (SaaS) oplossingen van Microsoft komt met name door de veiligheid en de privacy waarborging.

De topman van Microsoft is hier heel duidelijk over: Vertrouwen is de sleutel tot succes in de cloud. Het beheer van je data hoeft daarom ook niet direct bij Microsof te liggen. Je kunt dit grotendeels uitbesteden aan een Microsoft partner.

Sinds de opkomst van de cloud is 3fifty meegegroeid met de Microsoft cloud platform-technologie en nu wordt er reeds jaren consultancy en solutions rondom de Microsoft cloud geleverd. Recentelijk zijn stappen gezet in de richting van IT Automation en rondom cloud Security. 

Wil je meer weten of over de Azure cloud en de veiligheid van jouw data? Neem gerust eens contact op met één van onze specialisten.