/
/
Waarom goed beheer van levensbelang is binnen de cloud

Waarom goed beheer van levensbelang is binnen de cloud

Overstappen naar werken binnen de cloud is al een hele opgave, maar misschien is het nog wel een grotere opgave om het succesvol te houden. Het platform geeft bedrijven de kans om voortdurend te innoveren, waardoor het beheer onder druk kan komen te staan. Werken vanuit een dynamische werkomgeving, zoals de cloud, is namelijk heel anders dan werken vanuit een traditionele IT omgeving. Bij 3Fifty weten we dit als geen ander en daarom vinden wij onze Managed Services misschien wel het belangrijkste wat wij voor een bedrijf in huis hebben.

Doorlopende verandering noodzakelijk

Het werken binnen een continu veranderend systeem kan voor een bedrijf behoorlijk uitdagend zijn. Neem nu de beveiliging. Tijdens het hele adoptieproces krijg je heus wel mee dat het bij de cloud om de beveiliging van je identiteit gaat en waarschijnlijk wordt het ook allemaal nog wel voor je geregeld, maar ben je vervolgens tot in de eeuwigheid gewaarborgd tegen innovatieve hackers? Het antwoord is natuurlijk nee, dat ben je niet. Het is belangrijk om doorlopend op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en deze waar nodig toe te passen binnen je bedrijf. Voor de cloud is daar veel toegepaste kennis voor nodig, wat niet ieder bedrijf in huis heeft. Tegelijkertijd is dit voor 3Fifty onze dagelijkse business en daarom bieden we ieder bedrijf onze Managed Services aan, bijvoorbeeld om continu te profiteren van onze kennis op het gebied van veiligheid. Tegelijkertijd hoef je er dan als bedrijf niet zelf verplicht in te investeren.

Optimalisatie

Behalve veiligheid is ook optimalisatie een belangrijk punt. Als bedrijf wil je uiteraard een systeem dat tegen zo laag mogelijke kosten, zo veel mogelijk voor je doet. Vaak is dat ook een belangrijke reden om over te stappen naar de cloud. Je betaald dan namelijk niet langer een eenmalig bedrag om een programma te kopen, maar je betaald naar gebruik. Ga je hier slim mee om, dan geeft dit enorm veel mogelijkheden. Je kunt namelijk makkelijk overgaan op nieuwe, betere diensten. Tegelijkertijd houden wij ook het gebruik goed in de gaten. Merken we dat het slimmer is om over te gaan op een andere dienst, dan laten we dat weten. Dat finetunen kan de kosten behoorlijk beperken en kan enorm snel, in principe kun je al binnen een minuut de afgenomen diensten aanpassen.

Relatie

Ook het aangaan van een relatie met onze klanten is voor 3Fifty erg belangrijk. Zoals eerder gezegd is de cloud een zeer flexibel platform. Er worden doorlopend nieuwe programma`s ontworpen en bestaande apps worden regelmatig vernieuwd. Bij 3Fifty zijn we hier van op de hoogte en kunnen we je ook helpen kiezen. Want wanneer is iets nu wel een toegevoegde waarde en wanneer niet? Daarnaast kijken we ook naar het operationele vlak binnen je inrichting. We houden regelmatig contact met onze klanten om te peilen of het systeem nog naar wens functioneert. Waar nodig kunnen we advies geven om bij te sturen. Juist omdat we onze klanten al gedurende het hele transitieproces goed leren kennen, kunnen we vaak waardevolle adviezen geven en nemen we je veel werk uit handen.

Auteur

Maik

13 August 2018

Bekijk ook