/
/
Voorsorteren op de toekomst met Lift en Transform

Voorsorteren op de toekomst met Lift en Transform

Cloud transitie en voorsorteren op de toekomst met Lift en Transform.
In de vorige blog ging het over optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van de cloud, tijdens en na de transitie. In dit vervolg zoomen we specifiek in op Lift en Transform. Heb je er als bedrijf voor gekozen om te gaan werken in de cloud, dan heb je namelijk twee opties. Of je verplaatst je gegevens (Lift en Shift) en houdt verder alles hetzelfde. Of je kiest ervoor om ook gelijk je bedrijfsvoering onder de loep te nemen (Lift en Transform). Het is duidelijk dat het alleen verplaatsen zonder meer het makkelijkst is en het goedkoopst lijkt. Met de nadruk op lijkt. We zien namelijk steeds vaker dat bedrijven toch niet zonder het transform gedeelte kunnen en alsnog besluiten om hun manier van werken te veranderen. Zijn de mogelijkheden van de cloud echt zo groot dat je er niet meer omheen kunt?

Enorme ontwikkeling

Toen het werken in de Microsoft cloud in 2013 op grote schaal begon, waren zelfs veel ICT’ers er kritisch over. Nu, vijf jaar later, stappen bedrijven massaal over. Het platform is in hoog tempo volwassen geworden. Een goed voorbeeld daarvan is Sharepoint Online. Dat is het platform binnen Microsoft 365 waarmee je in de cloud bestanden kunt uitwisselen. Op zich klinkt dat heel simpel, maar sinds de introductie zijn er enorm veel opties bijgekomen. Zo is er Microsoft Teams waarbij je ook kunt chatten en videoconferenties kunt starten en opslaan. Vervolgens kun je deze weer koppelen aan bepaalde bestanden, zodat de gegevens duidelijk gebundeld zijn. Net zoals Sharepoint Online zijn de afgelopen jaren veel applicaties in enorm tempo doorontwikkeld tot oplossingen, waardoor ze veel meer kunnen. Soms is het lastig om hier direct een voordeel in te zien voor je eigen bedrijf, maar als je er even over nadenkt zijn die er vrijwel altijd. Bovendien is er altijd wel weer een nieuwe ontwikkeling in aantocht.

Andere voordelen Lift en Transform

Volledig werken binnen de cloud heeft nog een aantal grote voordelen, boven het simpelweg verplaatsen van de gegevens. Zo gaat het technische beheer enorm omlaag en daardoor ook de daarmee gepaarde kosten. Je hoeft bijvoorbeeld niet langer back-ups te maken, of continue patches te installeren. Bovendien is maatwerk ook binnen de cloud mogelijk. De meeste bedrijven zullen zonder problemen de standaard apps en oplossingen kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld voor de boekhouding of voor projectmanagement. Voor bedrijven die meer in een nichemarkt werken, is het mogelijk om apps aan te laten passen of zelfs volledig op maat te laten ontwikkelen.

Voorsorteren

Ja, je kunt er voor kiezen om alleen je bestanden te verplaatsen. Het is zonder meer de simpelste optie. Kies je (ook) voor transform, dan zul je een veel zwaarder traject ingaan, waardoor je bedrijfsvoering mogelijk flink kan veranderen. Het is een hele stap, maar uiteindelijk wel een investering waarmee je zult voorsorteren op een toekomst waarin volledig werken in de cloud de standaard is.

Bij 3fifty hebben we veel ervaring op het gebied van cloud transitie en Lift en Transform. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via info@3fifty.eu, of telefonisch via 078-6105719. Of bekijk hoe wij jou kunnen helpen via onze oplossingen.

Auteur

Maik

11 July 2018

Bekijk ook