/
/
Visual Studio Team Services? Nee Azure DevOps

Visual Studio Team Services? Nee Azure DevOps

Microsoft-VSTS-is-now-Azure-DevOps

In de aanloop naar Ignite 2018 heeft Microsoft haar online ontwikkelingsplatform Visual Studio Team Services omgedoopt naar Azure Devops. Deze nieuwe dienst bouwt verder op 15 jaar ervaring die is opgedaan met de voorlopers Team Foundation Services (TFS), Visual Studio Online (VSO) en Visual Studio Team Services (VSTS).
Met de nieuwe naam wil Microsoft een duidelijker verschil maken tussen de eigen ontwikkel tools als Visual Studio en Visual Studio Code en het online ontwikkel platform dat geschikt is voor elke taal, elk framework en elk platform.

Toegevoegde waarde

Het Azure DevOps platform bestaat uit afzonderlijk inzetbare diensten. Doordat deze diensten los van elkaar ingezet kunnen worden kan Azure DevOps worden gebruikt op de plekken waar het nodig is zonder direct een impact te hebben op het bestaande (software) ontwikkel proces. Zo kan bijvoorbeeld Github worden gebruikt voor code repositories welke direct gekoppeld kunnen worden aan Pipelines voor het build en deployment proces. Er kan ook gebruik gemaakt worden van de Boards functionaliteit om taken te plannen en te volgen tijdens het ontwikkelproces.

3fifty Kickstarter: Azure DevOps

Nieuwsgierig geworden wat Azure DevOps voor uw organisatie kan betekenen? Hoe deze diensten los van elkaar in te zetten zijn of hoe de combinatie van deze diensten u kan helpen om het DevOps process binnen uw bedrijf kan ondersteunen?

Op 29 november organiseert 3fifty een gratis Kickstarter event rondom Azure DevOps. Inschrijvingen voor dit evenement zijn gesloten mocht je meer informatie willen neem dan contact op met ons via info@3fifty.eu.

Afzonderlijke diensten

Azure DevOps is samengesteld uit vijf diensten die allemaal tegelijk maar ook los van elkaar in te zetten zijn:

  • Pipelines: Gebruikt voor het stroomlijnen en automatiseren van je build en deployment werkzaamheden (Continuous Integration/ Continuous Deployment).
  • Boards: Volgen van taken en work items met behulp van Kanban boards, team dashboards en aangepaste rapportages.
  • Artifacts: Integratie met publieke en privé package feeds als NuGet, np men Maven.
  • Repos: Cloud dienst voor het opslaan en delen van publieke of privé code repositories
  • Test Plans: Test oplossingen voor het ondersteunen bij het testen, maar ook voor het rapporten van test resultaten
Azure DevOps Services

Auteur

Maik

23 October 2018

Bekijk ook