/
/
3fifty verzorgt Microsoft trainingen bij klanten

3fifty verzorgt Microsoft trainingen bij klanten

Microsoft trainingen

3fifty biedt trainingen aan om technische skills te ontwikkelen of verbeteren. Wij geven officiële Microsoft trainingen, maar het is ook mogelijk om een traject op maat te maken voor bedrijven.

Eén van onze klanten, een onderwijs- en gezondheidsinstelling, wil haar IT medewerkers scholen op het gebied van verschillende Microsoft technieken. Onder andere over Azure, Intune en Microsoft 365. Zij hebben 3fifty gevraagd om diverse trainingen te verzorgen, die direct worden gegeven aan de verschillende IT medewerkers.

Azure Fundamentals

In september stonden twee Azure Fundamentals trainingen op de planning. Deze officiële Microsoft training bereidt een deelnemer voor op het afleggen van het AZ-900 examen: Microsoft Azure Fundamentals. In deze training komt de basis van Azure aan bod, zodat een cursist inzicht krijgt in de basisbeginselen van Microsoft Azure en Azure Active Directory. Zo komen in de training onder andere verschillende Azure resources aan bod, evenals de kosten voor Azure, de kosten en methoden voor een migratie naar de cloud, de basis van gebruikers en groepen in Azure Active Directory en het onderhouden van een Azure omgeving.

Verspreid over twee blokken van twee dagen hebben meer dan twintig cursisten deelgenomen aan deze cursus, waarin zij niet alleen de theorie uitgelegd kregen, maar ook aan de slag gingen met hun eigen labomgeving. Na het doorlopen van enkele proefexamens, verlieten de deelnemers de training met een examenvoucher en natuurlijk een lekker stukje taart in de maag. Met de examenvoucher kunnen deelnemers zelf een examen inplannen en, wanneer zij slagen, een officieel AZ-900 certificaat op hun naam zetten. Door de combinatie te maken tussen theorie, labs en het proefexamen wordt de kennis beter opgenomen dan wanneer er alleen een theoretische inslag is.

Managing Modern Desktops

In zowel oktober als november stond er wederom een training op de planning. Deze keer ging het om de training Managing Modern Desktops, ook wel de “Intune training” genoemd. Ook hier gaat het om een officiële Microsoft training, die cursisten voorbereid op het MD-101 examen. In de training leren zij om moderne apparaten, zoals laptops, telefoons en tablets, te configureren, beheren en beveiligen via Microsoft Intune. Ook wordt er gekeken naar voorwaardelijke toegang en updatebeheer, om te verzekeren dat bedrijfsapparaten veilig kunnen worden gebruikt. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een combinatie van theorie, labs en proefexamens, zodat de vers opgedane kennis direct kon worden toegepast in een oefenomgeving. Voor deze trainingen mocht 3fifty afreizen richting Den Bosch. Deze keer werd de examenvoucher voor de deelnemers dus vergezeld van een heerlijke Bossche Bol.

Dat is nog niet alles

Ook in het nieuwe jaar zullen wij weer aan de slag gaan met het aanbieden van Microsoft trainingen bij onze klant. Zo staan onder andere Azure Administrator Associate (AZ-104) en Microsoft 365 Fundamentals (MS-900) nog op de planning.


Wil jij nu ook een training bij jouw bedrijf? Wil je jouw medewerkers richting een Microsoft certificering hebben? Of kies je liever voor een training op maat, passend bij jullie digitale inrichting? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Auteur

Marco

29 November 2022

Bekijk ook