/
/
Haal het meeste uit de Cloud Transitie

Haal het meeste uit de Cloud Transitie

Overstappen naar werken in de cloud wordt steeds populairder. Het platform heeft veel mogelijkheden die je met een eigen datacenter simpelweg niet hebt. Bovendien zijn de ontwikkelingen de laatste jaren snel gegaan, waardoor de mogelijkheden alleen maar groter worden. Hierdoor kan het lastig zijn om een goed beeld te krijgen van de kansen die de cloud jouw bedrijf biedt. Ook komt er meer bij overstappen kijken dan alleen maar het verplaatsen van je gegevens. Wil je de cloudtransitie van je bedrijf tot een succes maken, dan kunnen de volgende vier stappen je daar zeker bij helpen.

1. Bewustwording

Voordat je daadwerkelijk iets gaat ondernemen is het belangrijk dat je eerst een duidelijk inzicht krijgt in deze nieuwe manier van werken. Ga daarbij altijd uit van het belang van je eigen bedrijf. Kijk niet alleen naar alles wat er mogelijk is, maar kijk vooral naar alles wat voor jou nuttig is. 3Fifty kan je daarbij helpen. We organiseren op aanvraag vrijblijvende sessies en workshops waarin we de mogelijkheden van de cloud en de toepassing binnen jouw bedrijf voor je uit de doeken doen.

2. Adoptie

In het Engels wordt dit ‘cloud adoption’ genoemd. Het proces waarbij je het werken in de cloud in je bedrijf gaat adopteren. Het gaat hierbij niet om de techniek, maar vooral om het leren omgaan met de cloud. De cloud kan namelijk best lastig zijn om in te werken. Bij een eigen datacenter gebruik(te) je vertrouwde software die vaak wel vijf of tien jaar meegaat. Denk maar eens aan Word. Dat werkt al vele jaren vrijwel hetzelfde. Als je kijkt naar de ontwikkeling van de Cloud dan is er de afgelopen vijf jaar ongelooflijk veel veranderd. Gebruikers moeten dan ook veel trainingen en cursussen doen om bij te blijven, of aardig wat tijd steken in het bijbenen. Tijdens het adoptieproces dragen wij zoveel mogelijk kennis over aan de medewerkers en helpen wij hen bij het maken van een omslag in hun manier van denken en werken. Een goede adoptie is heel belangrijk om de cloudtransitie tot een succes te maken. Het vergroot de mogelijkheden enorm om de cloud binnen je bedrijf te gebruiken.

3. Lift en Transform

Dit is het technische gedeelte van de cloudtransitie, waarbij de (her)inrichting wordt gerealiseerd. Meer informatie over de mogelijkheden die de cloud je hierbij biedt, lees je in onze volgende blog.

4. Proactief beheer

Zoals vermeld begint het echte werk pas zodra je in de cloud gaat werken. Er zijn ruwweg twee verantwoordelijkheden. De eerste is Operations. Daaronder valt beheer en support van de cloudomgeving. De tweede is Development: het optimaal ontwikkelen van de mogelijkheden die de cloud biedt voor het bedrijf. Bij 3Fifty hebben we de ervaring, de kennis en de kunde om klanten op dit gebied uit te dagen, te adviseren en te begeleiden.

Auteur

Maik

27 June 2018

Bekijk ook