/
/
Modern Workplace stimuleert samenwerking Hakkers-entiteiten

Modern Workplace stimuleert samenwerking Hakkers-entiteiten

Op de grens van land en water is Hakkers b.v. helemaal thuis. Het familiebedrijf telt inmiddels vier entiteiten, ruim 170 medewerkers en is een toonaangevende speler in de waterbouwsector. Op het gebied van IT daarentegen was het bedrijf nog niet vooruitstrevend. Totdat 3fifty in beeld kwam. In korte tijd werd een complete Modern Workplace ingericht voor alle medewerkers. Dankzij Microsoft Intune verloopt het werkplekbeheer volledig via de cloud vanuit één centrale omgeving.  

Hakkers realiseerde zich al geruime tijd dat de eigen IT-omgeving niet toekomstbestendig was. In juli 2021 werd André Faber aangesteld als IT-manager om schot in de zaak te brengen. “Tot dat moment was er nog niet veel vooruitgang geboekt”, zegt André. “Het beleid bestond vooral uit ‘trouble-shooten’, er was geen lange termijnstrategie. Bij mijn vorige werkgever had ik veel ervaring opgedaan met een vergelijkbare transitie en het inrichten van een Modern Workplace. Ik heb vervolgens het voortouw genomen en direct 3fifty gecontacteerd. Zij hebben destijds de migratie bij mijn oude werkgever uiterst succesvol begeleid en daar wilden we bij Hakkers graag gebruik van maken.” 

Microsoft 365 tenant

Wat verstaat Hakkers onder een Modern Workplace? “Heel simpel: een migratie naar Windows 11 en op die manier de beschikking hebben over alle Office 365-functionaliteiten”, zegt André. “Zogezegd, zo gedaan. We hebben samen met 3fifty een beknopte en pragmatische planning gemaakt en zijn in september vorig jaar gestart. We zijn begonnen met het opzetten van één centrale Microsoft 365 tenant voor alle entiteiten van Hakkers Groep. De groep bestaat namelijk uit een viertal werkmaatschappijen – Hakkers Waterbouw, Hakkers Staalbouw, Geotech Metals en Jetmix. Voorheen hadden ze elk een afzonderlijke tenant, maar dat bemoeilijkte de samenwerking tussen de entiteiten. Na het opzetten van de centrale tenant is Microsoft Teams opnieuw gelanceerd en zijn we gestart met de migratie van de on-premise mailomgeving naar de Microsoft Exchange Server.” 

Microsoft Intune

“Bovenstaande stappen waren in feite hygiënefactoren om überhaupt een Modern Workplace te kunnen aanbieden aan de groep”, zegt André. “Vervolgens zijn we via Microsoft Intune met Autopilot Windows 11 gaan deployen. Dat proces verliep wat stroef, vanwege een combinatie aan factoren. De services van Microsoft haperden af en toe en de configuratie van het interne netwerk van Hakkers had ook wat belemmeringen, waardoor soms helemaal geen communicatie mogelijk was naar de cloud. Die obstakels zijn inmiddels overwonnen, wat maakt dat we nu de Modern Workplace kunnen deployen. We stappen af van de desktop, want alle medewerkers krijgen een nieuwe laptop met Windows 11 en de 365-omgeving die centraal wordt beheerd via Microsoft Intune. Het gaat in totaal om zo’n 125 geautomatiseerde werkplekken. Als alles volgens planning verloopt, zijn we in mei 2022 klaar met het migreren van alles en iedereen naar de Modern Workplace.” 

Pragmatische insteek

André ziet alleen maar voordelen van het werken in een Modern Workplace. “Het verbetert niet alleen de interne samenwerking en communicatie, maar ook met die van opdrachtgevers, klanten en andere relaties. Via applicaties zoals Microsoft OneDrive, Teams en Sharepoint kan eenvoudig en op een beveiligde manier data worden gedeeld. Daarnaast gaat het ‘inspoelen’ van laptops volledig geautomatiseerd en worden alle updates automatisch verzorgd door Intune. Via de bedrijfsportal hebben gebruikers alle vrijheid om goedgekeurde applicaties zelf te installeren en te gaan gebruiken. Wat een verschil met de oude IT-omgeving! 3fifty heeft ons in dit traject perfect ondersteund. Het is echt de juiste partij om zo’n traject aan te vliegen. Vooral de pragmatische manier van werken, spreekt me aan. Aan de hand van een beknopt plan en een planning wordt geacteerd. Dat werkt in de praktijk gewoon heel efficiënt en maakt dat een dergelijk migratietraject soepel verloopt.” 

Meer inspiratie?

Bekijk onze webpagina met klantverhalen voor meer inspiratie.
Wil je meer informatie over 3fifty als bedrijf? Ga naar over ons of bekijk hier onze oplossingen.

“Bij mijn vorige werkgever had ik veel ervaring opgedaan bij het inrichten van een Modern Workplace. Ik heb het voortouw genomen en 3fifty gecontacteerd. Zij hebben destijds de migratie bij mijn oude werkgever uiterst succesvol begeleid en daar wilden we bij Hakkers graag gebruik van maken.”
André Faber,
Hakkers B.V.,