/
/
Microsoft Azure cloud brengt structuur in digitale meldkamer Croonwolter&dros
Microsoft Azure cloud Croonwolter&dros TBI

Microsoft Azure cloud brengt structuur in digitale meldkamer Croonwolter&dros

Microsoft Azure cloud Croonwolter&dros

Telecontrol, ‘de digitale meldkamer’ van TBI-onderneming Croonwolter&dros draaide enkele jaren geleden nog op een lokaal en verouderd platform. Door een enorme brei aan koppelingen was van enige structuur al lang geen sprake meer, met alle (bedrijfs)risico’s van dien. Reden voor de organisatie om te investeren in een schaalbare en gestructureerde oplossing. Na eerdere positieve ervaringen met 3fifty voor het definiëren van het Azure governance plan en de correcte inrichting van Microsoft Azure, werd de Microsoft Partner ook ingeschakeld voor de migratie van ‘de digitale meldkamer’. 

Met Telecontrol monitort Croonwolter&dros 24/7 op afstand het functioneren van technische installaties bij klanten. “Bij een storing of afwijkingen op het normale patroon wordt automatisch een melding gegenereerd”, legt Remco de Neef, Manager Telecontrol uit. “Indien mogelijk wordt de storing of melding op afstand verholpen. Zo niet, dan wordt afhankelijk van de urgentie van de melding direct of de eerstvolgende werkdag door Croonwolter&dros actie ondernomen.” Telecontrol is dus een cruciale factor voor de bedrijfszekerheid van vele technische installaties, maar kon zelf ook wel een update gebruiken.  

Cloudtransformatie

Telecontrol draaide op een verouderd platform. Ook nog eens op lokale servers in ons pand in Amersfoort, vervolgt Remco. “Van structuur was geen sprake meer. De verschillende systemen en specifieke klantwensen zijn aan elkaar geknoopt tot een onoverzichtelijke spaghetti. Slechts enkele techneuten wisten van de hoed en de rand. Dat wil je als moderne organisatie natuurlijk voorkomen. Hierover zijn in het verleden al veelvuldig gesprekken gevoerd met het TBI Shared Service Center (SSC), het ICT-bedrijf van TBI, maar door verschillende wisselingen van de wacht werd het telkens op de lange baan geschoven. Begin 2020 kwam het opnieuw ter sprake en hebben we doorgepakt, mede doordat het SSC de opdracht had om de ‘normale’ apparatuur van TBI-bedrijven te migreren naar Microsoft Azure.” Etienne le Comte, Solution Architect bij SSC, vult aan: “Ook voor die transitie zijn we een partnership aangegaan met cloudtransformatie-expert 3fifty. De waardevolle lessen die daaruit zijn getrokken, konden we optimaal inzetten voor de transitie van de meer complexere Telecontrol-omgeving.” 

Zelf ‘in control’

Microsoft Azure brengt structuur en maakt de Telecontrol-omgeving schaalbaar, zegt Etienne. “Het platform is zodanig ingericht dat de system engineers van Telecontrol zelf volledig ‘in control’ zijn voor wat betreft het beheer van de IT-omgeving.” De samenwerking met 3fifty was voor het SSC een hele logische. “Ze kennen onze organisatie al langer en verzorgen al jaren het nodige advieswerk voor de totale TBI-omgeving. Op het moment dat wij of Remco en zijn team er niet helemaal uitkomen, kunnen we altijd een beroep doen op 3fifty als partner. Dat ervaren wij als zeer waardevol.” Ook Remco kijkt met een goed gevoel terug op het toch wel intensieve traject. “In het begin waren we gezamenlijk nog even zoekende om de juiste weg in te slaan, maar dankzij goede communicatielijnen onderling begonnen we elkaar gaandeweg het traject steeds beter te begrijpen. Hierdoor zijn we eigenlijk bijna als vrienden het traject hebben volbracht. De engineers van 3fifty spreken als het ware de taal van de meet- en regeltechniek. Jezelf als bedrijf zodanig inleven in de klant, is absoluut een compliment waard.” 

Telecontrol draait sinds januari 2022 volledig op de Azure cloud. Op dit moment is het SSC bezig met het fysiek ontmantelen en afvoeren van het verouderde platform. Karrenvol met oude servers verlaten het pand. Een teken dat de nieuwe Telecontrol-omgeving naar behoren functioneert. Microsoft Azure cloud brengt structuur in de digitale meldkamer van Croonwolter&dros.

Meer inspiratie?

Bekijk onze webpagina met klantverhalen voor meer inspiratie.
Wil je meer informatie over 3fifty als bedrijf? Ga naar over ons of bekijk hier onze oplossingen.

“3fifty kent onze organisatie al langer en verzorgen al jaren het nodige advieswerk voor de totale TBI-omgeving. We kunnen altijd een beroep doen op 3fifty als partner. Dat ervaren wij als zeer waardevol.”
Etienne le Comte,
TBI SSC-ICT Diensten B.V.,