/
/
Meer innovatiekracht voor zorgaanbieder MOB door o.a. Microsoft 365

Meer innovatiekracht voor zorgaanbieder MOB door o.a. Microsoft 365

MOB is een cultuurbewuste aanbieder op het gebied van zorg en ondersteuning. Ze stellen kwetsbare personen in de gelegenheid om zo lang mogelijk, op een zelfgekozen wijze zelfstandig deel te nemen aan de maatschappij. Door een overname was het wenselijk om te migreren naar één platform. MOB koos voor Microsoft. 3fifty hielp MOB bij de overstap, migratie en trainde de IT-medewerkers. Dit resulteerde in meer innovatiekracht voor de IT-afdeling en uiteindelijk ook voor heel de organisatie.

Bewuste keuze voor Microsoft

MOB is een cultuurbewuste aanbieder op het gebied van zorg en ondersteuning. Ze stellen kwetsbare personen in de gelegenheid om zo lang mogelijk, op een zelfgekozen wijze zelfstandig deel te nemen aan de maatschappij. Wie vindt dat zorg, welzijn en participatie op culturele en menselijke maat georganiseerd moeten zijn; zoekt, vindt en maakt gebruik van de MOB-Formule.

De MOB-medewerkers werken in een groot aantal plaatsen in Noord- en Zuid-Holland. Zij hebben geen vaste werkplek omdat ze bij de cliënten thuis werken. Het aanbieden van een digitale werkplek is daarom van essentieel belang voor MOB.

Door de overname van Internos thuiszorg kwamen twee cloud platformen (G-suite en Microsoft) samen. Het behouden van twee omgevingen was niet wenselijk en tijdrovend m.b.t. onderhoud, beheer en innovatie. Om hogere kwaliteit dienstverlening naar hun medewerkers te bieden, was het noodzakelijk om één platform te kiezen en hiernaartoe te migreren. MOB heeft een bewuste keuze gemaakt om over te gaan naar de Microsoft suite.

MOB

Veiligere IT-omgeving met Microsoft 365

Na het maken van de keuze ging 3fifty direct aan de slag. Het doelplatform (Microsoft 365) is vooraf aan de migratie uitvoerig getest en geoptimaliseerd. Daarna is de IT-omgeving (specifiek Email, Sharepoint en Teams) geïnventariseerd. Als zorgorganisatie is beveiliging erg belangrijk. 3fifty heeft de wensen van MOB m.b.t. beveiliging goed in kaart gebracht en de mogelijkheden onderzocht. Dit resulteerde in een nieuw beleid voor de organisatie.

Door het nieuwe beleid was het noodzakelijk om een aantal benodigde aanpassingen op beveiligingsvlak door te voeren. O.a. waren deze aanpassingen nodig voor SharePoint en Email om de IT-omgeving van MOB aan te laten sluiten op dit beleid. Moderne authenticatie is geïntroduceerd als tweede stap naar een veiligere IT-omgeving.

De voorbereidende werkzaamheden zijn gedaan en de omgeving is klaar voor de overstap. Migreren van de data en applicaties is het volgende onderdeel van het project. De consultants van 3fifty maken gebruik van een zelfontwikkelde migratiemethodiek waarmee een korte doorlooptijd realiteit is. Vervolgens is de migratie van ongeveer 200 gebruikers binnen een weekend succesvol afgerond. Dit heeft MOB samen met 3fifty uitgevoerd. Het is van belang om de IT-afdeling goed getraind aan hun nieuwe beheerstaken kan beginnen. Dit realiseerde 3fifty met training-on-the-job.

Innovatiekracht en efficiëntere samenwerking

Voor MOB is het erg belangrijk dat IT de medewerkers goed ondersteunt. Dit project draagt zeker bij aan de innovatiekracht van de IT-afdeling, waardoor zij meer tijd hebben om medewerkers beter van dienst te zijn.

Voor de medewerkers zit de toegevoegde waarde in de gebruiksvriendelijkheid van Office 365. De laagdrempelige manier van communiceren en informatie delen in Microsoft 365 zorgt voor een efficiëntere samenwerking.

De volgende stap is het verder automatiseren van IT-activiteiten. MOB heeft onder andere gekozen voor Intune en Autopilot.

“Ik ben zeer te spreken over 3ffity. Ze denken met ons mee, maken goede oplossingen en hebben ook humor. Ze zijn een échte kennispartner”
Ruud Verheul,
MOB,