/
/
Huisman vernieuwt IT-landschap met het Microsoft Azure cloud platform

Huisman vernieuwt IT-landschap met het Microsoft Azure cloud platform

Huisman is een internationaal bedrijf en levert technische oplossingen aan organisaties actief in de olie en gas, duurzame energie, recreatie en civiele werken. Ze werken voortdurend aan nieuwe oplossingen en systemen waarvan zij geloven dat ze waarde toevoegen aan de bestaande technieken in de markt. In 2020 besloot Huisman dat het IT-landschap vernieuwd moest worden en kozen voor het Microsoft Azure cloud platform. 3fifty hielp hen hierbij door samen een gestructureerd beleidsplan te schrijven.

Goede en gestructureerde start

Huisman opgericht in 1929, is wereldwijd actief en levert ‘step changing’ technische oplossingen aan ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven in de markten voor olie en gas, duurzame energie, recreatie en civiele werken.

Het productassortiment kan in zes hoofdcategorieën worden onderverdeeld: kranen, boorinstallaties, pijplegsystemen, lieren, scheepsontwerpen en speciale projecten. De projecten variëren van opzichzelfstaande componenten tot zeer geavanceerde, geïntegreerde systemen: van concept tot installatie en life time support.

In 2020 besloot Huisman hun IT-landschap te vernieuwen en koos voor het Microsoft Azure cloud platform. Om te zorgen voor een goed ingericht en veilig platform, maakte Huisman, samen met 3fifty een governance- en implementatieplan. Zo maakte de organisatie een goede en gestructureerde start.

Microsoft Enterprise Agreement

Nadat de keuze op het Microsoft Azure cloud platform was gevallen, startte de projectverantwoordelijke bij Huisman met een workshop om de huidige IT-omgeving in kaart te brengen. Op basis van de oude omgeving en de wensen voor het nieuwe IT-landschap is een beleidsplan (governanceplan) geschreven. 3fifty begeleidde de workshop en fungeerde als adviseur tijdens de workshop. Het resultaat van de workshop was een geheel nieuw beleidsplan voor het Microsoft Azure cloud platform.

De volgende stap was het inrichten van het platform. Voor Huisman betekende dit het inrichten van een Microsoft Enterprise Agreement. Een Enterprise Agreement biedt organisaties met 500 of meer gebruikers/apparaten een beheersbaar en flexibel programma om cloud services en software licenties aan te schaffen.

Om te kunnen voldoen aan de regels vanuit het beleidsplan heeft 3fifty Huisman geholpen met het opstellen en ontwikkelen van meerdere custom policies. Op deze manier is het platform compliant en goed te monitoren.

In deze blog van Maik van der Gaag lees je welke stappen je moet zetten om zelf een goed beleidsplan (governance plan) op te stellen.

Cloud Native

Door de inzet van de Microsoft Azure cloud beschikt Huisman over een cloud native platform waarmee ze de capaciteit onbeperkt kunnen schalen en uitbreiden. Door het platform op deze manier effectief te gebruiken, zorgt Huisman voor een snellere time-to-market, meer wendbaarheid en efficiency.

Na het toepassen van cloud native services zoals management groepen en policies beschikt Huisman over een platform wat makkelijk uitgebreid kan worden. Lees hier meer over wat cloud native inhoudt.

De volgende stap is het landen van de datacenters binnen het geprepareerde platform van Huisman. Ook bij dit project helpt 3fifty Huisman.

Meer inspiratie?

Op deze website van Microsoft kan je algemene informatie over Azure Governance vinden. Wil je een ander klantverhaal lezen met betrekking tot het maken van een Azure Governanceplan? Lees hier het klantverhaal van TBI SSC ICT diensten.

Bekijk onze webpagina met klantverhalen voor meer inspiratie. Wil je meer informatie over 3fifty als bedrijf? Ga naar over ons of bekijk hier onze oplossingen.

“Samen zijn we tot nieuwe inzichten gekomen waaruit een geheel nieuw beleidsplan voor het Microsoft Azure cloud platform voor Huisman kwam. Met behulp van dit beleidsplan is de basisinrichting verricht op het cloud platform.”
André Faber,
Huisman,