/
/
Door succesvolle migratie is het IT-landschap van Boskalis nu volledig in Microsoft Azure en Microsoft 365

Door succesvolle migratie is het IT-landschap van Boskalis nu volledig in Microsoft Azure en Microsoft 365

Als toonaangevende aannemer op de internationale baggermarkt biedt Boskalis innovatieve en totaaloplossingen aan hun klanten. Om dit te blijven doen, was intern innoveren belangrijk. Daarom maakte Boskalis een aantal jaar terug de keuze voor het Microsoft Azure cloudplatform. 3fifty hielp hen een migratiemethodiek te ontwikkelen en de migratie naar de Azure cloud uit te voeren.

Terug naar de core business

Koninklijke Boskalis Westminster NV is een Nederlands bedrijf en een van de grootste baggermaatschappijen van de wereld. Als toonaangevende aannemer op de internationale baggermarkt en verlener van maritieme diensten bieden zij een unieke combinatie van experts, materieel en diensten. Een van de doelen van Boskalis is het leveren van innovatieve en competitieve totaaloplossingen voor klanten in de offshore energiesector, havens en kust- en deltagebieden van de wereld.

Een aantal jaar geleden maakte Boskalis de keuze om het IT-landschap volledig in de cloud te zetten. Dit betekent dat zij volledig werkzaam zijn in Microsoft Azure en Microsoft 365. Deze strategische keuze maakte zij om de focus van het bedrijf terug te brengen naar de core business. Dit is één van de redenen waarom bijna alle IT is uitbesteed aan derde partijen. De IT-afdeling Boskalis startte de samenwerking met 3fifty in eerste instantie om een migratiemethodiek te ontwikkelen en de migratie uit te voeren.

Migratiemethodiek geperfectioneerd

De eerste fase van het project is het onderzoeken of de applicaties en data van Boskalis kon landen op het Microsoft Azure platform. Daarnaast was het belangrijk om erachter te komen of Azure de workload van deze applicaties kon dragen. Met dit inzicht kon de tweede stap van het proces in werking gezet worden: het ontwikkelen van de migratiemethodiek. Na het eerste ontwerp van de methodiek ging de testperiode in. In een aantal weken werden een aantal servers  gemigreerd en uitvoerig getest. De testperiode hielp 3fifty om de migratiemethodiek verder uit te werken waardoor de uiteindelijke migratie van alle servers succesvol afgerond werd.

3fifty heeft tijdens dit project de leiding gehad over het ontwikkelen van de migratiemethodiek en de uitvoer van de migratie. De samenwerking met de IT-afdeling van Boskalis verliep goed. Naar aanleiding van dit project is 3fifty gevraagd om kennispartner van Boskalis te worden op het gebied van Microsofttechnologie.

Combinatie van IaaS, PaaS en SaaS

IaaS (infrastructure-as-a-service) is het resultaat van dit project. Dit betekent dat de fysieke datacenters niet meer gebruikt worden en dat de workloads en applicaties volledig draaien in de Azure cloud. Hierdoor is de lokale infrastructuur verdwenen en hoeft deze ook niet meer beheerd te worden. Naast het IT-landschap in de cloud, werken de medewerkers ook met Microsoft 365.  Boskalis is nu in staat om hun IT-landschap flexibel op- en af te schalen en hun IT-workforce te optimaliseren.

De volgende stap is een volledige transformatie naar het werken in de cloud. Dat betekent dat de IaaS-workloads omgezet worden naar PaaS-diensten. Boskalis ziet de toekomst in PaaS (Platform-as-a-service)- en SaaS (Software-as-a-service)-diensten om hun klanten van dienst te zijn en innovatieve en competitieve totaaloplossingen te leveren.

Meer inspiratie?

Lees ook onze andere klantverhalen voor meer inspiratie. Wil je meer informatie over 3fifty als bedrijf? Bekijk de over ons pagina.

“3fifty is een hele flexibele en pragmatische club met hoog kennisniveau op Microsoft gebied, die ontzorgend werkt”
Andre Nouws,
Boskalis,