/
/
Broekhuis Administrateurs & Fiscalisten vertrouwt op de cloud
Broekhuis Administraties en Fiscalisten

Broekhuis Administrateurs & Fiscalisten vertrouwt op de cloud

Broekhuis Administrateurs en Fiscalisten

Broekhuis vertrouwt op Microsoft Azure cloud

Al meer dan 25 jaar helpt Broekhuis Administrateurs & Fiscalisten ondernemers in het MKB met hun boekhouding en assisteert bij fiscale- en administratieve ondernemersvraagstukken. Om de continuïteit van het IT-landschap ook in de toekomst te borgen – er werd nog lokaal gewerkt vanuit een eigen server – is de overstap gemaakt naar de Microsoft Azure cloud. Notabene de vaste IT-leverancier van het kantoor verwees hen door naar 3fifty.

Broekhuis kampte met een behoorlijk versnipperd IT-landschap. “Met name de levensvatbaarheid van onze eigen server vonden we op een gegeven moment problematisch worden”, zegt Piet Broekhuis. “De server werd steeds trager, harde schijven slibden dicht en de onderhoudskosten rezen de pan uit. Reden voor ons om een andere beslissing te nemen en geleidelijk over te stappen naar de cloud. We hadden behoefte aan een zorgeloze werkomgeving. Maar…. de accountancysoftware van Pro Management die we gebruiken, was op dat moment nog niet ‘cloud ready’. De klantmanager van Pro Management verwees ons vervolgens door naar 3fifty.”

Microsoft Azure cloud

Reden voor Broekhuis om contact te leggen met 3fifty. “Het idee was om in de Microsoft Azure cloud een omgeving te creëren waarin de accountancysoftware zorgeloos kan draaien. Daar wist 3fifty wel raad mee”, vertelt Broekhuis enthousiast. “Ze kwamen snel met een offerte en een nette prijs. Ter vergelijking hebben we destijds diezelfde aanvraag neergelegd bij onze vaste IT-leverancier, verantwoordelijk voor het onderhoud van onze oude server, maar daar hadden we geen goed gevoel bij. Hier hebben we dan ook afscheid van genomen en zijn vervolgens met 3fifty in zee gegaan. In eerste instantie is de database van Pro Management overgezet in de Azure cloud en later ook de lokale software die tot dat moment nog op de server draaide.”

Back-up

Weliswaar vertrouwt Broekhuis volledig op het Azure cloud platform, de oude server is nog niet ontmanteld. “We zijn vanuit onze professie verplicht om software tien jaar te bewaren en worden soms geconfronteerd met klanten die na 15 jaar nog een kopie van een oude aangifte opvragen”, zegt Broekhuis. “Die zaken bleken te gedateerd om over te zetten naar de cloud. Och ja, dan laten we de server nog maar enkele jaren op de achtergrond draaien. In de dagelijkse praktijk hebben we het oude beestje gelukkig niet meer nodig. Een hele geruststelling.”

Microsoft Office 365

Tevreden is Broekhuis ook over het contact met 3fifty. “Ze houden zich goed aan de afspraken, reageren snel en communiceren duidelijk als bijvoorbeeld iets vandaag niet lukt maar op een later moment. Ik heb geleerd dat in zakendoen nee ook een antwoord is, mits erover wordt gecommuniceerd. Dat is de essentie van zakelijk samenwerken en begrijpt 3fifty als geen ander. We mogen nu toch wel concluderen dat 3fifty zijn beloften ruimschoots heeft ingelost, want we beschikken over een zorgeloze werkomgeving. Ook maken we gebruik van Microsoft Office 365. Alles draait naar behoren in een omgeving die ook nog eens continu door Microsoft wordt geüpdatet.”

Meer inspiratie?

Bekijk onze webpagina met klantverhalen voor meer inspiratie.
Wil je meer informatie over 3fifty als bedrijf? Ga naar over ons of bekijk hier onze oplossingen.

“Ze houden zich goed aan de afspraken, reageren snel en communiceren duidelijk. Communicatie is de essentie van zakelijk samenwerken en dat begrijpt 3fifty als geen ander.”
Piet Broekhuis,
Broekhuis Administrateurs & Fiscalisten,