/
/
3fifty: de partner voor innovatie

3fifty: de partner voor innovatie

We leven in een bijzondere tijd. Zelden in de geschiedenis gingen technologische en maatschappelijke ontwikkelingen zo snel als nu. Waar in veel bedrijfstakken werk misschien wel honderden jaren op vrijwel dezelfde manier ging, komt daar nu plotsklaps verandering in. Door automatisering, robotisering, globalisering en nog meer ‘-ings’, moet je als ondernemer goed opletten dat je niet te ver achterop raakt en, net zoals bijvoorbeeld de V&D, roemloos ten onder gaat. Het beste antwoord op deze ontwikkelingen is innovatie. En onder meer door de cloud is dat bereikbaarder dan ooit!

Ingrediënten

Voor innovatie heb je een aantal vaste ‘ingrediënten’ nodig. Natuurlijk begin je met een goed idee, maar vaak is dat niet genoeg. In het traditionele model moet je ook altijd de bank, of een andere investeerder, zien te overtuigen voor het nodige geld om de middelen aan te schaffen die je nodig hebt voor de uitvoering van je plan. En aangezien goede ideeën altijd ruim voorradig zijn, moet je wel van heel goede huize komen wil dat lukken. Mocht dat echter lukken, dan is er nog een derde belangrijke ingrediënt: kennis.

Minder geld, meer kennis

Geld heb je gelukkig steeds minder nodig tegenwoordig. Dat komt doordat technologie veel goedkoper en toegankelijker is geworden, onder meer door de cloud. Bijvoorbeeld binnen Microsoft Azure vindt je een groot aantal services en applicaties die voor een groot aantal doelen gebruikt kunnen worden en waarbij je alleen voor het gebruik betaald. Daarbij moet je natuurlijk wel weten hoe je de cloud optimaal kunt inzetten voor innovatie. Als kennispartner denkt 3fifty daarbij graag met je mee. Meestal beginnen we met een inspiratiesessie om de mogelijkheden te verkennen. In hoeverre zijn je plannen realistisch en hoe kun je de mogelijkheden van de cloud daar doeltreffend voor inzetten?

Architectuur

In een tweede stadium kijken we naar de architectuur die nodig is. Ook dit is een gebied waar 3fifty veel kennis en ervaring met zich meebrengt. We kijken vooral naar de praktische toepassing. Hoe moet je inrichting eruit gaan zien? En hoe zit het met de vormgeving? De cloud heeft namelijk bepaalde standaarden waaraan de inrichting moet voldoen. Niet alles is dus mogelijk. Aan de hand van een dergelijke reality check, aangevuld met een aantal van onze Best Practices werken we uiteindelijk toe naar een oplossing, waarna we eventueel verder kunnen gaan met de uitvoering. Op deze manier helpt 3fifty startende en bestaande bedrijven om innovatie mogelijk te maken op een snelle, toegankelijke en relatief goedkope wijze.

Interesse in een afspraak met 3fifty? laat dan je gegevens achter op ons contactformulier

Auteur

Maik

30 August 2018

Bekijk ook