/
/
3AIMS: Dé werkwijze voor een succesvolle cloudtransitie

3AIMS: Dé werkwijze voor een succesvolle cloudtransitie

Bij 3Fifty lopen we al een tijdje mee als het gaat om cloudtransitie. Daarbij liepen we en lopen we tegen veel zaken aan. Zoals de vragen en uitdagingen van de klant, de technische oplossingen die nodig zijn en het overbrengen van kennis. Maar ook leren we continu hoe we de cloud nog slimmer en efficiënter kunnen toepassen. Al onze ervaringen hebben we gebundeld in een specifieke werkwijze: 3AIMS. Het is een propositie waarvan wij geloven dat het de manier is om de overgang naar de cloud tot een succes te maken. Wil je weten hoe het werkt? Lees dan snel verder!

1. Innovatie

Als er één platform geschikt is om mee te innoveren, dan is het wel de Microsoft Cloud. Er is namelijk maar weinig dat niet mogelijk is. Innovatie gaat bij de meeste bedrijven over manieren om efficiënter, goedkoper en veiliger te kunnen werken op een gestandaardiseerde wijze. De bouwstenen voor innovatie kun je vinden in Azure, het cloudplatform van Microsoft. Naast de standaard services die je hier kunt vinden, kun je er als bedrijf ook voor kiezen om bepaalde toepassingen door ons te laten ontwikkelen. Toch kun je met alleen stenen geen nieuwe muur bouwen, daar heb je ook cement voor nodig. Bij 3Fifty is dat onze kennis en ervaring. Wij helpen je om te gaan voor de beste oplossing, door de juiste services te combineren en waar nodig te ontwikkelen.

2. Architectuur

Het werken onder architectuur kan voor een bedrijf nogal overweldigend zijn. Als paraplu heb je de Enterprise architectuur, met daaronder vier categorieën: Business, informatie/data, applicatie en technologie. Dit wordt nu vooral toegepast binnen grote bedrijven. Bij 3Fifty maken we de Enterprise architectuur ook toegankelijk voor kleinere bedrijven. Daarbij beginnen we standaard bij de richting die je als bedrijf op wilt, gevolgd door het kiezen tussen bepaalde principes (bijvoorbeeld IaaS, PaaS of SaaS). Daarna kijken we naar de eisen en werken we toe naar de oplossingen. Dit heeft als voordeel dat de kwaliteit van de inrichting van de Microsoft cloud goed bewaakt is.

3. Managed Services

Onze visie is niet om alleen even langs te komen en een mooi systeem in elkaar te zetten. Het kan natuurlijk wel, maar vanuit onze ervaring zien we dat een langdurige relatie met onze klanten erg belangrijk is. Bijvoorbeeld om bepaalde beheertaken uit handen te nemen, zoals het waarborgen van de veiligheid en het waarborgen van de continuïteit. Daarnaast is de Cloud erg flexibel. Services en applicaties veranderen in hoog tempo, waardoor het als bedrijf belangrijk is om bij te blijven. Bij 3Fifty kun je niet alleen terecht voor beheer van het systeem. We houden ook in de gaten hoe de cloud verandert en helpen je om alle nieuwe ontwikkelingen zo goed mogelijk in te zetten. Meer hierover lees je in de volgende blog. Ben je enthousiast geworden over onze 3AIMS werkwijze? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie.

Auteur

Maik

25 July 2018

Bekijk ook