/
/
Betrouwbare diensten en een snellere time-to-market door de introductie van Azure DevOps.

Betrouwbare diensten en een snellere time-to-market door de introductie van Azure DevOps.

Deze internationale accountants- en adviesorganisatie wilt als een vertrouwde partner meedenken met hun klanten over kansen en risico’s. De focus is: organisaties helpen om weloverwogen besluiten te nemen en te excelleren in de wereld van vandaag en morgen. Samen met 3fifty bouwt deze organisatie aan een innovatieve en moderne IT-omgeving waarin development en operations hand in hand gaan en een snellere time-to-market realiseren. 

Excelleren in de wereld van vandaag en morgen

De internationale accountants- en adviesorganisatie heeft ongeveer 250.000 professionals in verschillende landen. Vanuit het hoofdkantoor worden onder andere de IT gerelateerde zaken georganiseerd en gefaciliteerd.

De visie van dit bedrijf is: organisaties helpen om weloverwogen besluiten te nemen en te excelleren in de wereld van vandaag en morgen. Om deze visie te realiseren, kozen ze voor het Microsoft Azure cloud platform en Azure DevOps om hun IT-landschap moderner en innovatiever te maken. Door daarnaast methodieken toe te passen van DevOps worden producten sneller op de markt gebracht (snellere time-to-market).

DevOps team: snellere time-to-market realiseren

Door de hoeveelheid werk, de verschillende opdrachten en de werkcultuur was het voorheen lastig om op tijd IT-diensten en -producten op te leveren. Vanuit dit oogpunt heeft 3fifty voorgesteld een DevOps team op te richten. Binnen dit DevOps team is een specifieke dienst te gerealiseerd genaamd “Sandbox”. De focus voor het team lag volledig bij het leveren en ondersteunen van de dienst Sandbox. Het team leverde hierbij vanuit de gedachte:

“Zonder focus is er geen flow en zonder flow is er geen prestatie.”

De visie van het DevOps team voor de dienst “Sandbox” is als volgt: Voor eindgebruikers waarde leveren door het continu leveren van geïsoleerde cloud omgevingen voor test en training doeleinden.

“We zijn erg blij met een partner als 3fifty. Zij adviseren en ondersteunen ons om de juiste zaken op te pakken en focus te houden op wat belangrijk is.”

Volledige transformatie

Aangezien DevOps een continu proces is, loopt het “Sandbox” project nog steeds door. Tot op heden is het project zeer succesvol. Het team van 3fifty werkt op dit moment nog steeds zeer nauw samen met de klant  om de “Sandbox” dienst verder te ontwikkelen.

Door het inzetten van de DevOps en Agile principes en een strakke leiding is het team volledig getransformeerd naar de nieuwe manier van werken en beleven ze daar veel plezier aan. Naast plezier zijn er nog een aantal belangrijke resultaten geboekt:

  • Er worden vergaderingen gehouden met een helder einddoel en zijn afgerond voor de eindtijd;
  • De status-overleggen zijn van 60 minuten terug gebracht naar 3 minuten;
  • Er is meer tijd voor verbetering van de “Sandbox” dienst;
  • Er zijn stabielere oplossingen met een betere performance gerealiseerd;
  • Het team heeft meer focus waardoor er meer en sneller betrouwbare diensten en producten worden opgeleverd;
  • Een snellere time-to-market is gerealiseerd;
  • Het team werkt op de échte Agile manier.